top of page

על הקשר בין יוגה וכנות-טל בלנקשטיין


על הקשר בין יוגה וכנות-טל בלנקשטיין

מי שמתרגל איינגר יוגה יודע שאין מקום לקיצורי דרך בתרגול. איינגר מזמין אותנו בשיטתו לבצע את התנוחות בדיוק ובתשומת לב בלתי מתפשרת . אם התנוחה לא ממוקמת במקום הנכון בגוף אנחנו נעזרים באביזרים ובמגוון הווריאציות שיש לשיטה להציע לנו. הרי זה היופי בה.

כל אדם בכל גיל ובכל מצב יכול להתחיל לתרגל איינגר יוגה. אני זוכרת שבתחילת התרגול שלי (3 שנים אחורה) לא הבנתי למה צריך כל כך הרבה אביזרים ומה זה כבר משנה עם השמיכה טיפה עקומה מתחת לראש.

לאט לאט ככל שהתעמקתי בהקשבה לגוף ולא ויתרתי על דיוק, גיליתי מעבר לתגמול הפיסי האדיר, שאני פחות עצלנית ביום יום, פחות מעגלת פינות, יותר קשובה לעצמי וכך פנויה גם לראות את הסביבה שלי.

כנות בעיניי זה להיות במאה אחוז בכל דבר שאתה עושה. כמו בתנוחות כך בחיים. אם אתה מבצע את התנוחה ברשלנות, אתה לא נוכח בה באמת ולא פנוי לקבל את מרבית הפירות ממנה , אז לשם מה התכנסנו?

אם נהיה ליד החיים, נתעצל, נוותר, נתרץ-נישאר תקועים. זאת לא הדרך בה אני רוצה לחיות את חיי. אני רוצה להיות בתנועה .

לפתח גמישות פיסית ומרחב בחלל הגוף וכך גם את המרחב הנפשי שלי כדי שתהיה לי יותר אפשרות בחירה. שתהיה לי את היכולת להפריד בין עיקר לטפל ,בין רצונותיי שלי לרצונותיו של האחר, בין עצם הירך לרגל עצמה, בין מאמץ בשריר אחד ובו זמנית הרפייה בשריר אחר. שם במקום הנוכח המדויק אני מוצאת חופש, שלווה, שמחה ומימוש.

היוגה היא מראה נפלאה למצב הנפשי שלנו. בימים בהם הראש שלי מוטרד וסוער , התנוחות שלי לא יציבות . בימים בהם יש שקט יחסי אני פנויה לתרגל ביותר נינוחות. זאת עבודה יומיומית של חקירה והתמדה . בזכות היוגה אני ממשיכה לתרגל את יכולת ההתבוננות שלי. להעמיק ולדייק אותה. כל יום מחדש במפגש שלי עם המזרון. עם עצמי.

תודה למורים הנפלאים במרכז איינגר יוגה נווה צדק,נגה בהדרכתה של גבי דורון.

81 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

לחשוב מחוץ למזרון מאת מאיה רבין

"לחשוב מחוץ למזרן" כשרגלי דורכת על מזרן היוגה אני מרגישה שאני מתחילה סוג של מסע פנימי, כזה שקשור לנפש, אך מתבטא דרך הגוף. זהו מסע פרטי, שלי עם עצמי, והוא מגוון, משתנה, מרפא. מרפא באופן שמצליח ללמד אות

לפרטים ומידע נוסף

תודה על פנייתכם, ניצור קשר בהקדם

bottom of page